Destination Harstad official travel guide

Offisiell turistinformasjon for kommunene: Harstad, Kvæfjord, Bjarkøy, Tjeldsund, Skånland.

Kvæfjord Kommune

- er kjent for sin frodige natur og har lange jordbrukstradisjoner. Et av varemerkene er de saftige jordbærene som dyrkes i lyset fra midnattsol. Kvæfjord har flere museer som formidler ulike deler av lokal og nasjonal historie. Det finnes mange steder hvor en kan nyte friluftslivet og ikke minst midnattsol.

Kvæfjorden med sidearmene Austerfjorden og Gullesfjorden er gode fiskefjorder med mulighet for sjøfiske hele året. Kommunene har store skog og fjellområder med ørret- og røyefiske i vannene, og jakt og bærplukking. Det rike fugle- og dyrelivet med blant annet ørn, sel og oter gjør Kvæfjord til et ettertraktet mål både for fugletittere og andre med interesse for dyrelivet.

Diverse om kommunen:

  • Innbyggere: 3 060
  • Areal: 512,7 km2
  • Lokal turistinfo: Rådhuset, Bygdeveien 26
  • Hjemmeside: www.kvafjordkommune.no
  • E-post: postmottak@kvafjord.kommune.no
© Kvæfjord Kommune

Kvæfjordkaka - kåret til Norges nasjonalkake

- ble i september 2002 kåret til Norges nasjonalkake i en landsdekkende kåring. Kaka er allerede godt kjent for sin gode smak og delikate utseende. Den originale Kvæfjordkaka fås kjøpt på serveringssteder i kommunen.

Oppskrift og info finnes hos Kvæfjordkakas venner, som er en organisasjon som fremmer kulturbasert næringsutvikling www.kvaefjordkaka.no.

Bok om Kvæfjordkaka fåes kjøpt på Harstad Turistkontor.

Foto: Hilde Aders

Rå Videregående Skole - gartnerskolen

Skolen ble etablert i 1957 med utdanning i gartneri og hagebruk. I dag har skolen utdanningstilbud i naturbruk, blomsterdekoratør, restaurant- og matfag, helse- og sosialfag og idrettsfag.

I sommeralvåret kan skolen ønske velkommen til publikum som ønsker å se på skolens demonstrasjonsfelt for hageplanter tilpasset et nord-norsk klima.

Grupper som ønsker omvisning og eventuelt servering bes kontakte skolen på telefon + 47 77 78 94 00, mandag - fredag kl 08.00 - 15.00.

Klikk deg inn på skolens hjemmeside her: www.ra.vgs.no

hno